Connect with us

EDITORIAL

anumită parte a „presei” încearcă să fixeze eticheta de extremism pe AUR – CURIERUL ROMÂNESC

Publicat

on

anumită parte a „presei”  încearcă să fixeze eticheta de extremism pe AUR – CURIERUL ROMÂNESC

O anumită parte a presei, să zic așa, încearcă din răsputeri, de o săptămînă încoace, să fixeze eticheta de extremism pe AUR. În acest sens, fabrică ”dovezi” dintre cele mai stupide.

După ”deconspirarea” mea ca dughinist, pe baza unei fotografii în care nu apăream dar în care eram confundat cu altcineva, a venit, iată, ”deconspirarea” mea ca legionar, pe baza unui fotografii reale, dar care este interpretată abuziv, pentru a sluji scenariului acuzator. Nici într-un caz, nici în altul nu am fost întrebat nimic. De asemenea, nici într-un caz ”ziariștii” nu au încercat să pună cap la cap informații publice care le puteau arăta dacă se înșeală sau nu.

Fotografia de mai jos a fost făcută într-un Decembrie din urmă cu mai mulți ani, la sărbătorirea zilei de naștere a d-lui Demostene Andronescu, fost deținut politic în timpul regimului comunist și unul dintre marii poeți ai temnițelor comuniste.

Așa cum cei care mă urmăriți de mai multă vreme știți, d-l Andronescu îmi este foarte aproape de inimă, ca și d-nii Marcel Petrișor și Vasile Iamandi, surprinși, de asemenea, în această imagine. Acești trei importanți mărturisitori ai luptei anticomuniste sînt singurii care mai trăiesc dintre cei evocați în cartea mea ”Cei 13 care m-au salvat”. Lor le datorez în bună măsură devenirea mea.

Se întîmplă ca aceste trei personalități ale demnității românești să-l onoreze cu prietenia lor și pe Șerban Suru, cel care se pretinde a fi șeful ”Mișcării Legionare” (de fapt, un grupuscul cu totul marginal și irelevant de epigoni, care, în 30 de ani de cînd vrea să reimpună formele din interbelic, n-a înțeles că nu are nici el, cum nici societatea românească, fondul pe care să o facă).

Așa stînd lucrurile, evident că mă cunosc bine cu Șerban Suru și că am participat la mai multe mese festive împreună, că am schimbat păreri politice, ba ne-am și contrat adeseori pe teme politice.

Nu l-am luat niciodată prea în serios pe Șerban, pentru că l-am considerat un copil mare, adică unul care a rămas în lumea jocului și care, de dragul jocului, se mai maimuțărește, mai face boacăne… Culmea este că are și umor.

El însă se vede că m-a luat mereu în serios, după cum mă înjură în ultimele luni, de cînd a simțit că proiectul AUR poate avea succes. Nu știu dacă doar sentimentele joase sau și alte interese îl motivează în aceste atacuri la baionetă, pe care le dă fără odihnă, dar nici nu mi-am bătut capul să aflu. Nu am avut cu el vreo discuție înainte, care să fi declanșat atacurile. Nu i-am răspuns vreodată, după ce s-a dedat la ele. Mi-am zis: fiecare cu păcatele lui, nu o să-i răsund, pentru a nu-i da motive să se adîncească în păcatul invidiei, al clevetirii și în cel al urii.

Revenind la fotografia de mai jos, ea a fost postată pe Facebook de d-l Răzvan Codrescu, prezent și dînsul la agapa cu pricina.

Acum, diverși ziariști care n-au exercițiul aflării faptelor, ci doar pe acela al depănării speculațiilor bazate pe nimic, susțin că poza a fost făcută în Iulie 2016, după nu știu ce conferință ținută de Suru, insinuînd că eu sînt un adept al legionarismului de vreme ce merg la astfel de conferințe și mă fotografiez cu protagonistul (bine, puteam să merg la un astfel de eveniment și în interes strict profesional). Se vede însă că sîntem toți îmbrăcați cu pulovere. Friguroasă vară trebuie să fi fost. Și se mai observă că Suru e undeva în spate,

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

citește

EDITORIAL

Secția specială trebuie să rămână: este necesar un control asupra abaterilor procurorilor și judecătorilor

Publicat

on

Utilizarea procurorilor și judecătorilor în bătălia politică a devenit o realitate curentă în România. Pare să fie o proastă moștenire a perioadei comuniste, când prin justiție imperiul comunist controla nomenclatura internă. Un procuror sau un judecător poate distruge o viață sau mai multe, însă nimic și nimeni nu îl poate trage la răspundere.

Rolul secției speciale este tocmai de acela de a reduce abaterile și erorile din zona justiției. Principiul separării puterilor în stat implică totuși și controlul puterilor în stat.

Nu se poate să avem procurori care să nu răspundă pentru faptele lor rele, nu putem avea judecători care să dea în continuare sentințe contrare principiilor de drept.

Dar este important ca această secție specială să funcționeze, să fie una reală, să nu devină chiar ea un instrument politic împotriva procurorilor și judecătorilor. Acest lucru ține însă de profesionalismul și seriozitatea celor de acolo, să nu avem doar o simplă mână care spală o altă mână iar românii să rămână cu problemele create.

citește

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Publicat

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

citește

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Publicat

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

citește

Trending

Un produs RO365.RO