Connect with us

EDITORIAL

CCR. Tăierea pensiilor speciale: poate a treia oară este cu noroc

Publicat

on

Parlamentarii români au tăiat astăzi, pentru a treia oară, pensiile speciale ale deputaților și senatorilor. În alte două dăți curtea constituțională a României a fost sesizată și în urma sesizării măsura a fost considerată ca fiind neconstituțională.

Sigur că votul în cadrul ședinței CCR a fost unul politic, totul fiind în realitate doar un joc de imagine făcut de către PSD, PNL și USR.

Aceste pensii speciale vor îngropa partidele politice actuale dar nu și pe parlamentari, aceștia din urmă finalizându-și mandatul și încasând sume consistente de bani. În schimba partidele vor slăbi, vor pierde la fiecare ciclu electoral punct electorale și în maxim două mandate au șanse mari să dispară.

Problema pensiilor speciale tinde să ocupe întreaga agendă publică din România.

La curtea constituțională numirile se fac politic de către partidele politice. Membrii curții constituționale nu sunt judecători, procurori, avocați și nici măcar juriști. Membrii curții constituționale sunt oameni politici, numiți de partidele politice și care fac, în cadrul acestui organ important al statului, politică de partid.

Așa că cine crede că legea tăierii pensiilor speciale va trece, se înșeală amarnic, asta deși practic prin lege senatorii și deputații au renunța de bunăvoie la privilegii pe care ei le dețineau și nu alții.

citește

EDITORIAL

Astăzi 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor român.

Publicat

on

Gloriei nu-i pasă de noi când alergăm după ea. Când însă îi întoarcem spatele, ea va alerga după noi… citat celebru de Nicolae Brâncuși „

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor român. Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Constantin Brâncuși era al șaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuși (1833-1885) și Maria Brâncuși (1851-1919). În noiembrie 2015, a fost promulgată legea pentru declararea Zilei Brâncuși ca sărbătoare națională, stabilită pe 19 februarie.

Figură centrală în mișcarea artistică modernă, Brâncuși este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

Motto: „Duceţi-vă la noi, în România, să vedeţi oamenii, costumele, locurile, spaţiul românesc. Duceţi-vă să vedeţi ceea ce am putut să realizez eu, la Târgu-Jiu”! Constantin Brâncuși

citește

EDITORIAL

Iată lista rușinii: „intelectualii” PSD-PNL care cer izolarea AUR

Publicat

on

Ne simțim ca în epoca comunistă când o mână de agitatori erau puși să își îndeplinească norma la comandă.

AUR a reușit să facă multe din opoziție și energia de care dă dovadă trimite în derizoriu mesajul sau apelul unor „intelectuali” creați de laboratoarele securității.

Această listă golită de orice intelectual veritabil a fost rapid preluată de agențiile media cu angajați ce își iau salariile din mâna unor forțe oculte antinaționale.

Aceeași oameni care au girat PSD și PNL și care s-au înfruptat din funcțiile publice propuse de aceste partide, acum vin să spună românilor că AUR, care nu a fost o zi la guvernare, trebuie izolat.

Însă cu cât camarila își pune câinii pe George Simion cu atât el este mai iubit de români. Televiziuni cu aproape zero audiență se zbat să latre și nu le mai iese.

Iată lista rușinii, majoritatea abonați sau angajați la banul public cu ajutorul PSD și PNL:

Cristian Pârvulescu

Smaranda Enache

Andrei Cornea

Lavinia Stan

Ciprian Mihali

Liliana Popescu

Adrian Miroiu

Mădălin Hodor

Sergiu Mișcoiu

Claudiu Crăciun

Alfred Bulai

Andrei Țăranu

Liviu Rotman

Radu F. Alexandru

Liviu Antonesei

Paul Şerban Agachi

Adina Babeş

Iordan Bărbulescu

Anamaria Beligan

Sorin Camner

Ana Bărbulescu

Iurii Chişinevski

Adrian Cioflâncă

Vera Cîmpeanu

Andrei Cornea

Emanuel Copilaş

Daniel Cristea-Enache

Rodica Culcer

Nicoleta Dabija

Mihai Demetriade

Nicolae-Emilian Dranca

Mihaela Grancea

Raluca Grosescu

Iakob Attila

Ruxandra Ivan

Carmen Muşat

Lucian Nastasă-Kovacs

Irina Nastasă-Matei

Raul Rognean

Maria Roth

Michael Shafir

William Totok

Mihai Vasilescu

István Király V.

citește

EDITORIAL

Gașca PSD se opune construirii de spitale noi

Publicat

on

După ce timp de 30 de ani doar au spoit cu var spitalele din România, gașca de la PSD cu apropiații din presă a început să țipe sus și tare despre cum nu se pot construi spitale noi în țară, că nu e bine să faci investiții și că sunt interese ascunse.

Și asta după ce au avut în propriile mâini bugetele anuale de zeci de miliarde de euro ale statului român.

Interese întotdeauna sunt căci pe acest lucru se bazează capitalismul: pe interes. Există interesul românilor de a avea spitale moderne, există interesul administratorului de a nu mai plăti penal pentru că lucrează în ilegalitate, există interesul ministrului ca spitalele să nu mai ia foc, există interesul antreprenorului să aibă lucrări, există interesul proiectanților să aibă de muncă și al muncitorilor de a-și lua salariul, ș.a.m.d..

În comunism, adică inclusiv sub PSD, este altfel: interesul este doar al partidului și al membrilor de partid, restul trebuie să fie slugi.

Au început că comenteze despre cum nu se poate face, deși acum vreo patru ani se lăudau că vor începe să construiască spitale regionale, dar nu au reușit nici să obțină o autorizație de construire. De ce nu au reușit? Deoarece fiecare trăgea să obțină câte o bucată din aceste investiții și nu să le facă în termeni reali.

citește

Trending

Un produs RO365.RO