Connect with us

EXTERNE

CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021 | B1.ro

Publicat

on

CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021 | B1.ro

Acasa

Ştiri

Externe

CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, marți, că cea mai mare parte a populației va fi vaccinată anti-COVID-19 ”între lunile aprilie și iunie”. Asta după ce, în prima parte a campaniei de imunizare vor fi vaccinați cei din categoriile vulnerabile, informează bfmtv.com.

Șeful statului francez a explicat, marți, în cadrul unei conferințe de presă cu premierul belgian Alexander De Croo, că la începutul anului viitor va avea loc o campanie de vaccinare ”foarte țintită” în cadrul căreia vor fi folosite vaccinuri de primă generație. Ulterior, între lunile aprilie și iunie, va avea loc vaccinarea ”marelui public”, adică a unui număr cât mai mare de cetățeni.

 ”Nu va fi vorba despre o vaccinare obligatorie, ci de o strategie de convingere și de transparență ”, a dat asigurări Macron.

Prima etapăa vaccinării va avea loc „cât mai curând posibil după aprobările autorităților europene de sănătate, între sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie”, a explicat președintele francez, precizând totodată că, la început, nu va fi o campanie de vaccinare publică generală, ținând cont de dozele de ser la care va avea acces Franța în primă fază.

La rândul său, premierul Jean Castex a confirmat, într-o declarație în fața Adunării Naționale, camera inferioară a Parlamentului francez, că, potrivit recomandărilor emise de Înalta Autoritate pentru Sănătate, vor avea prioritate la vaccinare persoanele în vârstă care trăiesc în aziluri. Șeful Guvernului de la Paris a promis că, în cursul zilei de joi, va da mai multe detalii despre strategia guvernamentală privind vaccinarea anti-coronavirus.

Totodată, președintele Emmanuel Macron a reamintit că dozele de vaccin anti-COVID-19 vor fi repartizate la nivelul Comisiei Europene, pentru fiecare stat în parte, în funcție de populație. Dozele de vaccinuri vor fi alocate și trimise țărilor în baza unei strategii europene, urmând ca după primirea serului, fiecare stat membru să aplice propria strategie de vaccinare a populației.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Franța au fost înregistrate peste 2,2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, bilanțul deceselor depășind 52.000.

Între timp, la finalul săptămânii trecute, Guvermul francez a hotărât să relaxeze măsurile de restricţie impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată după ce Franța a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de infecții cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. După aproximativ o lună de carantină strictă, numărul de contaminări zilnice a scăzut până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Astfel,

 » Citește aici întreg articolul.

citește

EXTERNE

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Publicat

on

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a anunţat că până în prezent, jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin anti-COVID oferit de Pfizer/BioNtech. În acest context, prim-ministrul Marii Britanii este de părere că țara „va reveni la normal” anul viitor.

Cu toate acestea, Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID-19, descoperită pe teritoriul țării, se răspândește rapid, iar din această cauză ar putea apărea restricții și mai dure, odată cu creșterea infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații. Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină”, a precizat Vallance.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Publicat

on

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat, luni seară, lista persoanelor propuse pentru funcțiile de miniștri în viitorul Guvern. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a fost validat pentru poziția de vicepremier.

Lista membrilor UDMR propuși pentru a face parte din viitorul Guvern este completată de Cseke Atilla pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Tanczos Barna pentru Mediu și Novak Eduard pentru Tineret și Sport.

„Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, au scris reprezentanții UDMR, luni seară, pe Facebook.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Publicat

on

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă, au declarat pentru News.ro surse politiceConform surselor citate, Vlad Voiculescu ar urma să preia postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, renunţând la postul de consilier general. USR PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului, in locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil.

Pe poziţia a doua a şedinţei de luni a CGMB se află proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarilor municipiului Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în 6 decembrie, că ”angajamentul politic” privind alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar al Capitalei ”va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

Trending

Un produs RO365.RO