Connect with us

ȘTIRI

Cum vor petrece europenii Crăciunul și Anul nou / Restricțiile în Franța, Beglia, Italia și nu numai | .News

Published

on

Cum vor petrece europenii Crăciunul și Anul nou / Restricțiile în Franța, Beglia, Italia și nu numai | .News

masă, crăciunMasa de Crăciun (sursa foto: PsyCat Games)

Europenii se pregătesc pentru cele mai atipice sărbători de până acum. Multe țări, mai ales cele care sunt destinații turistice populare, au impus restricții dure pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Franța, carantină de noapte

Chiar și de Anul nou, francezii vor sta acasă după ora 20:00. Restricția se aplică până pe 15 ianuarie anul viitor.

Doar în noaptea de Crăciun va fi ridicată restricția. Francezii vor avea voie atunci să organizeze întâlniri cu maxim 6 persoane.

Muzeele, cinemaurile și teatrele nu se vor deschide nici ele, chiar dacă așa era anunțat inițial, dat fiind faptul că cazurile zilnice raportate nu scad, scrie The Independent.

Belgia, doar un musafir în baie

Pe lângă limitarea circulației de la 00:00 până la 5:00, autoritățile Belgiene permit doar 4 musafiri în aceeași curte simultan.

Pe lângă asta, doar un musafir va putea folosi baia, el fiind considerat contact direct în cazul infectării. Dacă alt musafir va dori să folosească baia sau să ia ceva de mâncare din casă, nu îi va fi permis.

Belgia înregistrează cele mai multe decese pe cap de locuitor din toată lumea, potrivit Washington Post.

Italia în lockdown de sărbători

Conform The Local.it, între 21 decembrie și 6 ianuarie, cetățenii nu vor avea voie să părăsească orașul în care locuiesc.

Între 22:00 și 5:00, se aplică o restricție de mișcare pentru toți oamenii, exceptându-i pe cei care muncesc sau au o problemă medicală.

Spania, reguli mai blânde ca alte state

În Spania, oamenii vor putea umbla liberi pe străzi până la ora 1:30, în perioada 24-31 decembrie.

În zilele de Crăciun și Revelion, dar și zilele dinainte, sunt permise adunările cu până la 10 persoane, până acum maximul fiind de 6 persoane, potrivit aa.com.tr.

 » sursa: https://punct.news/

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

ȘTIRI

Președintele A.U.R vorbește despre vaccin la emisiunea Subiectiv: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea…”

Published

on

Președintele A.U.R., George Simion invitat la emisiunea Subiectiv, din cadrul postului de televiziune Antena 3, a vorbit despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

George Simion, întrebat de prezentatorul Răzvan Dumitrescu dacă se va vaccina împotriva virusului, acesta a declarat următoarele: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea ca să fiu în primul val de vaccinare. Aștept să văd ce se întâmplă. Vad că în Israel merge bine, în Olanda nu a început, în Romania așa mai cu scârț, dar a început vaccinarea. Vom vedea.”

În ce nu aveți încredere? În autorități sau în serul respectiv?, a întrebat prezentatorul Razvan Dumitrescu?

”În efectele adverse. De obicei un vaccin se testează în 5, 10 ani. Acum s-a făcut totul pe repede înainte. S-ar putea să avem efecte adverse. Eu totodată fac parte dintr-o populație mai puțin afectată de acest virus. Am 34 de ani și sunt cu sănătatea din câte știu bine.”, a completat președintele A.U.R.

Sursă text: Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu

Sursă foto: pagina de Facebook – George Simion

Continue Reading

ȘTIRI

AUR cere deschiderea de urgență a școlilor. Adrian Axinia: este o catastrofă

Published

on

Deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia, cere deschiderea de urgență a școlilor în data de 8 februarie. Acesta consideră că Raed Arafat poartă întreaga răspundere pentru catastrofa sanitară și educațională în care ne aflăm, dar nimeni nu are curajul să îl tragă la răspundere:

„Suntem obligați să deschidem școlile cât mai repede, iar ele se pot deschide chiar și de mâine. Suntem într-o situația catastrofală cu sistemul de învățământ, situație pe care nu am întâlnit-o nici în caz de război.

Data de 8 februarie pentru a duce copiii înapoi pe băncile școlilor este una mai mult decât fezabilă.

Procesul educațional nu se poate desfășura online și acest sistem s-a dovedit un eșec. Nu doar calitatea învățământului are de suferit, dar sute de mii de copii nu au real acces la acest sistem și pentru ei școala nu s-a desfășurat sub nici o formă” declară deputatul AUR pe blogul său de pe curierulromanesc.ro .

Adrian Axinia acuză guvernul PSD-PNL să nu poate să se opună dictaturii impuse de Raed Arafat:

„Nimeni din acest guvern nu își asumă să treacă peste dictatura sanitară indusă de o persoană fără competențe în acest sens și vorbesc acum de Raed Arafat. Patronul sistemului medical românesc, sub a cărui conducere sistemul de ambulanță a fost prăbușit și spitalele au ajuns într-o stare deplorabilă, ține acum pe români în teroare și departe de școală.

Această mascaradă trebuie să se oprească cât mai curând, iar data de 8 februarie nu mai suferă amânare, deși s-ar putea și mai devreme să primim elevii în clase”.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO