Connect with us

EDITORIAL

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Published

on

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Poate că etichetele ideologice nu sunt astăzi considerate importante, dar ele ar putea deveni în viitor pe măsură ce curentul progresist în ascensiune va dori să promoveze politici radicale de transformare a societăţii.

La un moment dat Ion Iliescu se plângea de faptul că, spre deosebire de situaţia din Occident, la noi majoritatea celor din elita intelectuală sunt de dreapta. Şi la o primă vedere nimic nu s-a schimbat în cele trei decade de post-comunism. Simpatiile acestora par să se îndrepte în continuare preponderent către partidele de centru dreapta, în principal către noua lor febleţe politică: USR PLUS. Numai că această aparentă anomalie, pentru că într-adevăr în Occident elitele intelectuale, cele academice şi din mass media, sunt în marea lor majoritate de stângă, mai nou progresiste, nu este reală. La nivelul convingerilor intime, nu la acela al declaraţiilor, vedem aici simpatii ideologice asemănătoare. Atitudinea faţă de referendumul pentru familie, la finalul căruia cotidianul Adevărul titra, sugestiv, „Prezenţa la ură: 20,41%”, este doar unul dintre exemple. E adevărat, în acel caz am avut în bună măsură un vot anti-PSD, anti-Dragnea, dar nu au fost mari delimitări nici în mass media şi nici printre „formatorii de opinie” faţă de atacurile abjecte la adresa religiei şi a celor care au o viziune diferită faţă de ideea de familie. Un alt episod a fost fervoarea cu care s-a protestat în spaţiul academic după ce s-a votat împotriva introducerii studiilor de gen în spaţiul academic. S-au declanşat atunci proteste, au circulat în mediul online petiţii care cereau renunţarea la această „măsură abuzivă”. Am auzit sintagme precum „poliţie a gândirii”, „întoarcerea în Evul Mediu”, au fost acuze de „crasă incultură” la adresa susţinătorilor acestui punct de vedere. Toate expresii din vocabularul tipic progresist. Or, studiile de gen sunt exemplu tipic de „pseudo-ştiinţă”, la fel ca „studiile intersecţionale”, „studiile rasiale” şi tot felul de astfel de „pseudo-discipline” cu puternică amprentă ideologică, care sunt o componentă importantă în agenda de îndoctrinare neo-marxistă din campusurile universitare din Occident. De altfel această poziţionare ideologică s-a văzut recent şi din maniera entuziastă cu care a fost salutată victoria lui Joe Biden la alegerile de America, candidatul unui partid deplasat semnificativ spre stânga care s-a şi descris singur drept „cel mai progresist preşedinte din istoria Statelor Unite”.

La fel de artificială este plasarea USR PLUS în zona centru dreapta pentru că mai nimic din ceea ce susţine public, nimic din lucrurile pentru care militează această formaţiune nu justifică o astfel de încadrare. Din contra, pe latura socială, pentru că orientarea ideologică trebuie văzută atât din perspectivă economică, cât şi din perspectivă socială, există vizibile accente neo-marxiste. Cum ar fi sprijinul activ în favoarea studiilor de gen sau atitudinea virulent critică faţă de religie. Sigur, cei din USR PLUS sunt liberi să-şi aleagă cauzele politice pe care vor să le promoveze, singurul lucru în neregulă este acela că-şi asumă o etichetă ideologică falsă din dorinţa de a se diferenţia de PSD,

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Published

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

Continue Reading

EDITORIAL

S-a stabilit: salariul minim va crește cu doar 70 de lei, dar pensiile speciale rămân

Published

on

Raluca Țurcan a anunțat astăzu că salariul minim va crește cu doar 70 de lei ajungând la suma de 2 300 de lei.

Raluca Țurcan, ministrul muncii, se laudă cu această mare reușită pe pagina personală de facebook, deși discutăm de o bătaie de joc la adresa românilor.

În acest timp pensiile speciale se mențin deoarece campania electorală a trecut și nici un politician nu mai este interesat de ele. Au avut grijă PSD, PNL și USR să numească la curtea constituțională oamenii lor care de fiecare dată joacă teatru în aceeași piesă și întorc când este nevoie proiectele de lege aprobate.

Și ce să vedeți: Raluca Țurcan cere solidaritate de la români și cere ca noi să înțelegem că nu sunt bani să creștem salariul minim mai sus de 2 300 de lei. Dar ce să vezi, Țurcan susține aceste afirmații din poziția de ministru cu un salariu de câteva mii de euro, peste care mai primește și de la parlament ceva bani.

Dar de ce nu cere Țurcan solidaritate de la parlamentari și să le impună salarii mai mici? Pentru că totul este o mare vrăjeală… să ceri solidaritate de la câteva mii de euro pentru cei care cu greu trăiesc de pe o zi pe alta, asta este culmea vrăjelii.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO