Connect with us

Stiri

Decizia curajoasă. Vlad Voiculescu a dat afară bolnavii de la Foișor ca să facă unitate COVID

Publicat

on

Vlad Voiculescu este ministrul sănătății într-o perioadă foarte grea pentru România. Trăim vremuri grele în care Românii nu vor să mai asculte și să stea în casă, așa cum este normal să fie ca să putem trece peste pandemie.

Ca să mai reducă din efectele pandemiei au fost propuse niște măsuri ce pot părea mai dure. Pare să fie fără logică măsura reducerii timpului în care magazinele sunt deschise, dar românii petreceau prea mult timp să facă shoping lucru care nu făcea bine. Aglomerația din magazine nu poate duce la covid, suntem asigurați de acest lucru și nu vedem de ce nu am crede pe cei care vorbesc având în spate un întreg sistem medical. Presa atacă unele decizii ale ministrului sănătății ce par să nu fie cele mai bune, dar dacă ele sunt cele mai potrivite?

Spitalul Foișor avea bolnavi care necesitau sau aveau deja realizate intervenții medicale. România nu a construit un spital în ultimele 12 luni dar de vină pentru acest lucru este PSD și Liviu Dragnea, că nu au pregătit documentațiile necesare. Ei poartă vina pentru răul de astăzi, chiar dacă Iohannis este cel care conduce țara de aproape șase ani. Dar Iohannis dorește binele românilor și este sincer cu ei, nu dorește să îi mintă.

Voiculescu și Iohannis au luat o decizie mai mult decât curajoasă, au trebuit să externeze sau să mute persoane care au avut intervenții medicale sau aveau programate. A venit timpul să acordăm o atenție deosebită celor bolnavi de covid, alte boli cu siguranță că mai pot aștepta. Covidul este doar în această perioadă, bolnavi de cancer am avut și vom avea tot timpul. Ori un bolnav de cancer mai poate aștepta puțin, dar unul care are covid pentru că în magazine este aglomerație deloc.

Stiri

Vești nu tocmai bune. Dan Barna: mă voi lăsa de politică și voi spune tot

Publicat

on

Dan Barna a declarat recent, în cadrul unei emisiuni TV, că după ce se va lăsa de politică va publica un jurnal în care va spune tot ceea ce știe:

„Cam de o lună de zile am început să țin un jurnal și veți găsi cu siguranță în jurnalul meu, după ce mă voi lăsa de politică, detalierea aproape stenogramică a dialogului. Aproape că nu există povești de îmbătrânire frumoasă în politică. După ce ți se termină benzina, rămâi în zona aceea de ridicol. Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat coaliţia pe baze mai funcţionale şi mai solide au avut exact acest rol, să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială, pe care o consider o relaţie în regulă” a declarat Dan Barna.

citește

Stiri

Victorie la Bruxelles. Planul de redresare propus de USR este gata, mai sunt necesare mici ajustări

Publicat

on

Planul României de Redresare și Reziliență propus de România și prin care se pot accesa zeci de miliarde de euro este aproape gata, mai necesită doar mici ajustări.

Deși inițial se vorbea de peste 80 de miliarde de euro se pare că sunt în discuție maxim 30 de miliarde de euro și e posibil ca o bună parte să fie sub formă de împrumuturi, adică vor duce la creșterea datoriei externe a României.

Cristian Ghinea(USR-PLUS), ministrul fondurilor europene, s-a prezentat la Bruxelles pentru validarea planului național de reziliență și redresare economică după pandemia de coronavirus. Discuțiile au fost unele preliminare pentru ca România să depună un document corect și care să fie repede aprobat. La o primă vedere mai sunt necesare mici modificări, cum ar fi scoaterea autrostrăzilor spre Moldova și a sistemelor de irigații din program. Se pare că Uniunea Europeană nu consideră aceste domenii relevante pentru redresarea economică.

Avizul asupra planului a fost unul favorabil cu foarte mici excepții ce vor necesita ajustare. Momentan planul nu a fost aprobat, dar puține țări au primit avize pozitive.

Premierul României Ludovic Orban și-a manifestat și el sprijinul pentru ajustarea planului astfel încât să corespundă cerințelor europene. Deși planul a fost returnat pentru mici ajustări, nu înseamnă că acesta a fost respins ci că sunt necesare îmbunătățiri pentru a fi acceptat.

Cristian Ghinea este ministrul fondurilor europene. Pe el se află această dificilă misiune, să aducă banii europeni în România, deși până la acest moment absorția a fost una catastrofală.

citește

Stiri

USR-PLUS a cedat: România mai importantă decât jocurile politice

Publicat

on

USR-PLUS a dovedit că poate să lase la o parte cearta și supărările și să ia cele mai bune decizii pentru țară. Dan Barna și Dacian Cioloș, cei doi copreședinți ai formațiunii, au luat cea mai bună decizie și care este în interesul României: un consens politic privind continuare actualei alianțe.

Cei doi s-a văzut în această seară cu Ludovic Orban și Florin Cîțu și au bătut palma cu privire la continuarea în actuala formulă. Numele noului ministru al sănătății va fi făcut mâine și cu siguranță că va fi un profesionist respectat.

Dan Barna a reușit să smulgă un compromis important din partea lui Florin Cîțu: nici o modificare nu se va mai face fără cunoștința USR, iar deciziile de remaniere se vor lua prin bună înțelegere.

USR-PLUS a întors și celălalt obraz și a făcut un pas în spate, suficient cât să salveze România dintr-o criză guvernamentală de proporții. PNL nu poate conduce fără USR-PLUS, iar de reformiști este nevoie pentru a putea scăpa țara de pleava politică de până acum.

citește

Trending

Un produs RO365.RO