Connect with us

EDITORIAL

diaspora a fost, este și va fi bună, doar la vot și să trimită bani acasă – CURIERUL ROMÂNESC

Published

on

diaspora a fost, este și va fi bună, doar la vot și să trimită bani acasă – CURIERUL ROMÂNESC

„Statul român și cei care ne-au condus de la revoluție și până acum, nu au avut o problemă cu diaspora, atâta timp cât voturile lor au mers către ei, atâta timp cât românul din diaspora a trimis bani în țara lui, a susținut consistent economia României și implicit, pensiile lor speciale și multe alte beneficii.Diaspora a ales altceva de această dată, tocmai pentru că în primul val de pandemie, aceeași români care erau baza actualului guvern, dormeau prin gări,pe sub poduri și prin porturi, români abandonați de statul român!Nici valul doi,nu a fost foarte benefic pentru românii din diaspora, iar statul român,la fel ca în primul val, absența își spune cuvântul.Văd zilnic români care își plâng morții de acasă,de la mii de km distanță,fie frați, părinți, surori, copii.Oare statul român,nu putea veni în întâmpinarea acestor români, printr-o ordonanță de urgență?Nu putea să asigure acestor români, condiții prin care cei de la mii de km distanță, să aibă posibilitatea să-și conducă părinții pe ultimul drum?Nu,lor le este bine,ei îi înmormântează creștinește,pe cei care trec în neființă,iar noi, suntem din nou copiii nimănui.Nu știu vouă,dar eu trăiesc o dramă, văzând în fiecare zi,astfel de situații!Cei care comentați fără rost, încercați să vă puneți în pielea acestor români!Să zici că riști și pleci, în disperarea ta, într-o astfel de situație,ai riscul să stai în carantină sau în vamă, iar tu în disperarea ta,nu ai rezolvat nimic.De ce?Pentru că diaspora a fost, este și va fi bună, doar la vot și să trimită bani acasă!Rușine, întregii clase politice,de la revoluție și până astăzi!Sunt 31 de ani de la revoluție,iar adevărații eroi,au murit și s-au sacrificat degeaba!Se răscolesc în mormânt, când văd copiii lor cum sunt batjocoriți de acești șacali dornici doar de bani și de putere.Ce mai pui,se mai dau și revoluționari pe la televizor!Rușine și blestemați să fiți!”

Mesajul a fost scris de Ioana Perța pe pagina sa de Facebook. Este doar unul din milioanele de români plecați în afara țării. Ea locuiește în Italia dar stă cu gândul la momentul întoarcerii acasă.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Published

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

Continue Reading

EDITORIAL

S-a stabilit: salariul minim va crește cu doar 70 de lei, dar pensiile speciale rămân

Published

on

Raluca Țurcan a anunțat astăzu că salariul minim va crește cu doar 70 de lei ajungând la suma de 2 300 de lei.

Raluca Țurcan, ministrul muncii, se laudă cu această mare reușită pe pagina personală de facebook, deși discutăm de o bătaie de joc la adresa românilor.

În acest timp pensiile speciale se mențin deoarece campania electorală a trecut și nici un politician nu mai este interesat de ele. Au avut grijă PSD, PNL și USR să numească la curtea constituțională oamenii lor care de fiecare dată joacă teatru în aceeași piesă și întorc când este nevoie proiectele de lege aprobate.

Și ce să vedeți: Raluca Țurcan cere solidaritate de la români și cere ca noi să înțelegem că nu sunt bani să creștem salariul minim mai sus de 2 300 de lei. Dar ce să vezi, Țurcan susține aceste afirmații din poziția de ministru cu un salariu de câteva mii de euro, peste care mai primește și de la parlament ceva bani.

Dar de ce nu cere Țurcan solidaritate de la parlamentari și să le impună salarii mai mici? Pentru că totul este o mare vrăjeală… să ceri solidaritate de la câteva mii de euro pentru cei care cu greu trăiesc de pe o zi pe alta, asta este culmea vrăjelii.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO