Connect with us

ȘTIRI

Donald Trump este „pa”. Vine Biden

Publicat

on

Începând de astăzi Donald Trump este „pa” din postul de președinte al SUA. Locul său va fi luat de către democratul Joe Biden. Teoriile conspirațiilor tot anunțau schimbări de ultim moment, descoperiri incendiare, dar nu a fost să fie așa, americanii nu s-au trădat pe ei însăși.

O realitate trebuie acceptată: Trump a radicalizat pe americani pentru a putea obține ceea ce și-a propus. La acest moment avem o Americă dezbinată și va fi nevoie de un efort susținut pentru dobândirea încrederii. Trump a ținut cu dinții de un viitor mandat, atât de mult încă și democrații l-au părăsit.

Tot mandatul său a fost marcat de mai multe ieșiti din decor, unele însă cu efecte pozitive asupra vieții și economiei americanilor. Trump a dus o politică conservatoare și protecționistă, Trump a spart multe bariere de comunicare, dar și a modului în care se iau decizii.

Sfârșitul de mandat a fost și el suprapus cu mai multe scandaluri precum chemarea americanilor la apărarea mandatului. Era evident că aceste deviații nu vor produce efectul scontat și că în SUA regulile funcționează și că el urma să părăsească Casa Albă.

S-a făcut însă acest lucru pășind pe mormintele unor creduli ce au îmbrățișat anarhia ca formă de guvernământ.

Avea dreptate Putin când cerea americanilor să se uite mai întâi în propria curte? Nu, deoarece democrația funcționează și rotația puterii se împlinește, spre deosebire de Rusia unde avea o dictatură permanentă, chiar dacă aparent este una mai dulce.

citește

EDITORIAL

Astăzi 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor român.

Publicat

on

Gloriei nu-i pasă de noi când alergăm după ea. Când însă îi întoarcem spatele, ea va alerga după noi… citat celebru de Nicolae Brâncuși „

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor român. Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Constantin Brâncuși era al șaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuși (1833-1885) și Maria Brâncuși (1851-1919). În noiembrie 2015, a fost promulgată legea pentru declararea Zilei Brâncuși ca sărbătoare națională, stabilită pe 19 februarie.

Figură centrală în mișcarea artistică modernă, Brâncuși este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

Motto: „Duceţi-vă la noi, în România, să vedeţi oamenii, costumele, locurile, spaţiul românesc. Duceţi-vă să vedeţi ceea ce am putut să realizez eu, la Târgu-Jiu”! Constantin Brâncuși

citește

EDITORIAL

CCR. Tăierea pensiilor speciale: poate a treia oară este cu noroc

Publicat

on

Parlamentarii români au tăiat astăzi, pentru a treia oară, pensiile speciale ale deputaților și senatorilor. În alte două dăți curtea constituțională a României a fost sesizată și în urma sesizării măsura a fost considerată ca fiind neconstituțională.

Sigur că votul în cadrul ședinței CCR a fost unul politic, totul fiind în realitate doar un joc de imagine făcut de către PSD, PNL și USR.

Aceste pensii speciale vor îngropa partidele politice actuale dar nu și pe parlamentari, aceștia din urmă finalizându-și mandatul și încasând sume consistente de bani. În schimba partidele vor slăbi, vor pierde la fiecare ciclu electoral punct electorale și în maxim două mandate au șanse mari să dispară.

Problema pensiilor speciale tinde să ocupe întreaga agendă publică din România.

La curtea constituțională numirile se fac politic de către partidele politice. Membrii curții constituționale nu sunt judecători, procurori, avocați și nici măcar juriști. Membrii curții constituționale sunt oameni politici, numiți de partidele politice și care fac, în cadrul acestui organ important al statului, politică de partid.

Așa că cine crede că legea tăierii pensiilor speciale va trece, se înșeală amarnic, asta deși practic prin lege senatorii și deputații au renunța de bunăvoie la privilegii pe care ei le dețineau și nu alții.

citește

ȘTIRI

Vânzarea portului Constanța: trădare națională

Publicat

on

Guvernul României nu mai are bani pentru a-i distribui pe principii de clienteleră politică, așa că s-a pus pe treabă să mai facă rost de ceva. Așa că importante active ale statului român, printre care și Portul Constanța, sunt oferite străinilor pe nimic.

Singura politică făcută de către guvernul Cîțu a fost aceea de a se împrumuta. Așa a făcut și pe persoană fizică de a ajuns dator pe la bănci, așa a făcut și cu statul român.

În loc să pompeze bani europeni în economia României, în loc să aducă zecile de miliarde de euro de care se tot vorbește, Florin Cîțu a decis că este mai bine să vândă și ceea ce a mai rămas românilor.

Portul Constanța reprezintă un obiectiv strategic de importanță mondială, nu doar naținală. El reprezintă accesul României către lumea civilizată și economia lumii prin intermediul transportului maritim.

Numai posesiunile imobiliare, respectiv terenurile și construcțiile ce le deține, au o valoare de piață de câteva miliarde de euro.

Interesul față de port este unul crescut. Nu doar Austria, Ungaria sau Rusia sunt importante să pună mână pe acesta.

Guvernul Cîțu a dat drumul la un nou ciclu de privatizări împotriva voinței românilor. Portul Constanța reprezintă doar o mică parte.

Aceste proceduri trebuie oprite și asta chiar acum.

citește

Trending

Un produs RO365.RO