Connect with us

EDITORIAL

În PNL taberele se delimitează clar în jurul lui Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Cine va câștiga?

Publicat

on

Supărare mare în PNL după ce Ludovic Orban a preferat să lase guvernul României pentru a putea ocupa o funcție caldă în interiorul parlamentului, respectiv poziția de președinte al Camerei Deputaților.

Venirea lui Florin Cîțu a dat naștere la două tabere, fiecare cu o poziționare diferită. Orban iese cel mai câștigat, dar partidul său va pierde cel mai important minister din guvernul României.

O bună parte din primarii liberali sunt nemulțumiți că la MDRAP a fost pus un membru al UDMR și că sutele de milioane de euro de la bugetul ministerului se vor duce prin pixul aliaților de guvernare. Nu mai vorbim despre faptul că la o zi după ce s-a făcut marele anunț Kelemen Hunor ne-a trimis poze de la întâlnire a sa cu premierul Ungariei, Victor Orban. Să fie o coincidență sau o atenționare?

Rareș Bogdan a lăsat Bruxelul în această perioadă pentru a se putea dedica intrigilor politice dinainte de Crăciun. Acesta și tabăra ce o are alături stă și asteaptă o succesiune de pași greșiți făcuți de Ludovic Orban pentru a se pregăti de preluarea partidului.

Specialiștii nu dau un mare succes actualului guvern și deja i se precize sfârșitul în aproximativ jumătate de an.

EDITORIAL

Secția specială trebuie să rămână: este necesar un control asupra abaterilor procurorilor și judecătorilor

Publicat

on

Utilizarea procurorilor și judecătorilor în bătălia politică a devenit o realitate curentă în România. Pare să fie o proastă moștenire a perioadei comuniste, când prin justiție imperiul comunist controla nomenclatura internă. Un procuror sau un judecător poate distruge o viață sau mai multe, însă nimic și nimeni nu îl poate trage la răspundere.

Rolul secției speciale este tocmai de acela de a reduce abaterile și erorile din zona justiției. Principiul separării puterilor în stat implică totuși și controlul puterilor în stat.

Nu se poate să avem procurori care să nu răspundă pentru faptele lor rele, nu putem avea judecători care să dea în continuare sentințe contrare principiilor de drept.

Dar este important ca această secție specială să funcționeze, să fie una reală, să nu devină chiar ea un instrument politic împotriva procurorilor și judecătorilor. Acest lucru ține însă de profesionalismul și seriozitatea celor de acolo, să nu avem doar o simplă mână care spală o altă mână iar românii să rămână cu problemele create.

citește

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Publicat

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

citește

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Publicat

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

citește

Trending

Un produs RO365.RO