Connect with us

EXTERNE

Investirea lui Joe Biden la şefia SUA se va face într-un cadru foarte restrâns

Publicat

on

Investirea lui Joe Biden la şefia SUA se va face într-un cadru foarte restrâns

Comitetul care organizează învestirea viitorului preşedinte american Joe Biden avertizează că posibilitatea asistării în persoană a publicului la această ceremonie, la 20 ianuarie, va fi ”extrem de limitată”, din cauza luptei împotriva pandemiei covid-19, relatează AFP.”La 20 ianuarie, preşedintele ales (Joe) Biden şi vicepreşedinta aleasă (Kamala) Harris vor depune jurământul la Capitoliu într-o ceremonie istorică la care vor fi implementate protocoale de securitate şi sanitare foarte stricte”, a anunţat miercuri într-un comunicat Comitetul învestirii prezidenţiale (PIC). ”Prezenţa la ceremonie va f extrem de limitată, iar parada de după eveniment va fi reimaginată”, avertizează Comitetul, care îndeamnă publicul să evite să vină la Washington.

Această ceremonie, foarte aşteptată, se desfăşoară de obicei pe treptele Congresului, pe peluza National Mall. Din patru în patru ani, mii de spectatori vin în capitala americană pentru a asista la ea.

În ianuarie 2017, ea a cauzat primul schimb de replici între Donald Trump şi presă, care a subliniat că mulţimea a fost indiscutabil mai mică decât la ceremonia învestirii lui Barack Obama în 2009.

Însă ceremonia se va desfăşura, anul viitor, în umbra epidemiei covid-19, care s-a soldat deja cu peste 300.000 de morţi în Statele Unite, care înregistrează recorduri de cotaminare. PIC dă asigurări că ”munceşte pentru a se asigura că învestirea (…) onorează şi aminteşte tradiţiile sacre americane şi că îi ţine pe americani în siguranţă şi împiedică răspândirea covid-19”.

O echipă de profesionişti recunoscuţi a fost angajată pentru a produce acest eveniment şi a ”stabili un program inovator care să le dea americanilor posibilitatea de a participa în deplină siguranţă la învestire”.

Maju Varghese, directorul executiv al Comisiei, evocă în ziarul The Washington Post (WP) ”modele pe care le-am văzut în timpul pandemiei”, precum ecrane pentru spectatori la meciuri de baschet sau transmiterea unor evenimente din multiple unghiuri. Altă necunoscută este prezenţa sau nu la ceremonie a lui Donald Trump, care continuă să-şi conteste înfrângerea. Preşedintele republican în exercişiu nu a confirmat nici dacă îi primeşte pe Joe şi Jill Biden într-o vizită protocolară la Casa Albă, în cadrul tranziţiei.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Publicat

on

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a anunţat că până în prezent, jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin anti-COVID oferit de Pfizer/BioNtech. În acest context, prim-ministrul Marii Britanii este de părere că țara „va reveni la normal” anul viitor.

Cu toate acestea, Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID-19, descoperită pe teritoriul țării, se răspândește rapid, iar din această cauză ar putea apărea restricții și mai dure, odată cu creșterea infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații. Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină”, a precizat Vallance.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Publicat

on

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat, luni seară, lista persoanelor propuse pentru funcțiile de miniștri în viitorul Guvern. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a fost validat pentru poziția de vicepremier.

Lista membrilor UDMR propuși pentru a face parte din viitorul Guvern este completată de Cseke Atilla pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Tanczos Barna pentru Mediu și Novak Eduard pentru Tineret și Sport.

„Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, au scris reprezentanții UDMR, luni seară, pe Facebook.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Publicat

on

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă, au declarat pentru News.ro surse politiceConform surselor citate, Vlad Voiculescu ar urma să preia postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, renunţând la postul de consilier general. USR PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului, in locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil.

Pe poziţia a doua a şedinţei de luni a CGMB se află proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarilor municipiului Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în 6 decembrie, că ”angajamentul politic” privind alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar al Capitalei ”va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

Trending

Un produs RO365.RO