Connect with us

EDITORIAL

Noua haină prăfuită a PSD

Published

on

Noua haină prăfuită a PSD

Mai sunt două zile pline de campanie electorală. Nu văd ce minuni ar mai putea aduce PSD-ul pentru a face un salt uriaș de la ce a făcut pînă acum. Este de crezut că rămîne cam cu ce-a arătat pînă în momentul de față. Partidul pe care președintele îl vrea eliminat de pe scena politică a intrat în cursa electorală cu o conducere nouă. Chiar pretinde o înnoire. Sondajele îl prezintă într-un fel de ascensiune, ca fiind într-o înnoire politică. Așadar, vorbim de o echipă nouă la conducerea PSD, de candidați noi, de o altă atitudine, plus de o pretinsă detașare de practicile autoritare de pe vremea lui Liviu Dragnea.

Este vorba de un progres la PSD? Creșterea în sondaje nu cred că are la bază noutățile invocate de Marcel Ciolacu și nici de comentariile împulicite ale lui Vasile Dîncu. Creșterea în sondaje a PSD-ului vine din nenumăratele greșeli și gafe ale PNL și de la, din ce în ce mai vizibila, nemulțumire față de aroganța președintelui Iohannis. Aș zic că toate chiflele puterii (Iohannis plus PNL și Binom) au scăpat, chiar mai ușor, decît ar fi meritat. PSD-ul cu a sa nouă conducere se poartă fomfăit și neconvingător. Secretarul general Paul Stănescu este ca și inexistent. Cînd apare, produce pagube și antipatii. Același lucru cu Gabriela Firea. Oricît de bățoasă și de culturală se crede moderatoarea ajunsă primăriță, ea nu depășește nici cum spiritul primarului și al învîrtelilor din Voluntari. Gabriela Firea contaminată și păpușată de lumea afaceriștilor din Ilfov se mătuiește pe zi ce trece, în ciuda țîfnei și a coafurii de nuntă balcanică nesfîrșită.

Ce este nou la PSD? Majorări de pensii și salarii. Majorările sunt cheia gîndirii unui partid care nu se poate ridica mai sus de promisiunile privind protecția socială. Viziune europeană-ioc, spirit euro-atlantic neconvingător, modernitate absentă, distanță mare de intelectuali și de lumea culturală și continuă bolmojire a exceselor comise de Binom. Să nu mai vorbim de puterea exagerată a serviciior secrete, inclusiv de prezența lor periculoasă în economie. Dreptul acesta a fost acordat de guvernul Năstase și PSD-ul de azi se face că nu vede și nu pricepe. De fapt, dacă ne întoarcem în timp, de la Ion Iliescu și pînă mîine, PSD-ul n-a zis niciodată nimic critic la adresa serviciilor secrete. Nici atunci cînd Victor Ponta era terfelit de binom. Cum o să zică Marcel Ciolacu, cel care apare pe lista de doctoranzi de la SRI?

Ce să facă PSD-ul la Bruxelles și la Washington? Cum trece de Curtici și Nădlac începe să se bîlbîie. PSD-ul are voce numai în Romania și flutură idei numai cînd este vorba de majorări. Vorbim de o infirmitate de gîndire și de un merit. Cei care trăiesc pe seama celor defavorizați le sunt devotați și înceracă să-i apere, uneori, mai mult decît poate duce economia. Dar, idei serioase de reformare a instituțiilor, un proiect de țară, un ideal de stînga ridicat pe catarg, un lider care să mobilizeze populația,

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Published

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

Continue Reading

EDITORIAL

S-a stabilit: salariul minim va crește cu doar 70 de lei, dar pensiile speciale rămân

Published

on

Raluca Țurcan a anunțat astăzu că salariul minim va crește cu doar 70 de lei ajungând la suma de 2 300 de lei.

Raluca Țurcan, ministrul muncii, se laudă cu această mare reușită pe pagina personală de facebook, deși discutăm de o bătaie de joc la adresa românilor.

În acest timp pensiile speciale se mențin deoarece campania electorală a trecut și nici un politician nu mai este interesat de ele. Au avut grijă PSD, PNL și USR să numească la curtea constituțională oamenii lor care de fiecare dată joacă teatru în aceeași piesă și întorc când este nevoie proiectele de lege aprobate.

Și ce să vedeți: Raluca Țurcan cere solidaritate de la români și cere ca noi să înțelegem că nu sunt bani să creștem salariul minim mai sus de 2 300 de lei. Dar ce să vezi, Țurcan susține aceste afirmații din poziția de ministru cu un salariu de câteva mii de euro, peste care mai primește și de la parlament ceva bani.

Dar de ce nu cere Țurcan solidaritate de la parlamentari și să le impună salarii mai mici? Pentru că totul este o mare vrăjeală… să ceri solidaritate de la câteva mii de euro pentru cei care cu greu trăiesc de pe o zi pe alta, asta este culmea vrăjelii.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO