Connect with us

EDITORIAL

 Profetul Iohannis dă în gropi și se dă de gol – editorial de Cornel Nistorescu

Published

on

 Profetul Iohannis dă în gropi și se dă de gol – editorial de Cornel Nistorescu

La una dintre conferințele de presă despre nimic la care anunță nimic, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre disputele dintre două partide și care este mesajul său pentru PNL și USR Plus. Reproduc de pe o agenție de presă răspunsul (aflat și pe site-ul Administrației Prezidențiale) cu pretenție de umor și înțelepciune al președintelui României:

„Mesajul meu e simplu. Vor guverna împreună! E o nervozitate, sensibilitate, ca în campanie electorală. Unii sar mai repede cu anumite mesaje, acuzaţii. Între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se apropie pe simpatii între persoane, ci pe valori şi programe. Eu îi încurajez să se apropie şi electoratul aşteaptă acelaşi lucru”.

Răspunsul se vrea un fel de glumă anglo-saxonă. Adică fără poantă, cu umor sec și cu pretenții de secret și adevăr rostit în mijlocul scenei publice. E ca o glumă răsuflată a doi moderatori tv care își spun în timpul emisiei: „Hai spune, că nu ne vede și nu ne aude nimeni“. Ei bine, dincolo de răspunsul însoțit de un rictus cu aparență de altceva(!?), propoziția președintelui a fost o chiflă peste care nu putem trece.

De unde știe președintele Romaniei că PNL și USR-PLUS vor guverna împreună? A citit dînsul în stele vizibile deasupra Palatului? A visat? A turnat el, fizicianul, niște acid clorhidiric în ceașcă și a mai adăugat două boabe de cafea și a văzut siglele celor trei partide plutind în mijlocul caimacului?

Cu o săptămînă și ceva înaintea scrutinului, președintele știe deja cine va guverna. Măi să fie! Ori este magician, ori dă în gropi! Asta înseamnă că are habar de rezultatele alegerilor de duminică. Nu numai de procentele obținute de PNL dar și de cele scoase de USR-PLUS. Altfel, nu are cum să prevadă o asemenea colaborare politică. Mai mult, profeția lui este ofensă la adresa Parlamentului. Guvernarea nu se decide la Palatul Cotroceni, ci în Parlamentul României în baza numărului de locuri dobîndite prin vot de fiecare partid și cu formarea unei majorități. Știe președintele României rezultatele? I-a spus lui generalul Ionel Sorin Bălan, șeful STS, adus special de la Sibiu în fruntea acestui serviciu secret (unde chiar înaintea profețiilor prezidențiale opt ofițeri au fost înaintați la gradul de general!?), ce procente vor ieși din softul pe care nu l-a verificat nici dracul? Klaus Iohannis ar putea ști rezultatele înainte de votul din 6 decembrie doar dacă șeful STS i-ar promite că le rezolvă el și că îi garantează procentele. Klaus Iohannia a mai spus de cîteva ori și s-a îmbățoșat că el nu va numi niciodată un premier PSD. A fost răspunsul ferm al sibianului dat la o întrebare cretină și procovatoare pusă repetat de tot soiul de jurnaliști de ocazie. La așa întrebare tîmpită, a venit un răspuns pe măsură și de la acesta s-a putut naște și profeția de Ferentari cu „vor guverna împreună”.

Acest răspus ne arată că fostul primar de Sibiu nu are nici cea mi mică abilitate politică.

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Published

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

Continue Reading

EDITORIAL

S-a stabilit: salariul minim va crește cu doar 70 de lei, dar pensiile speciale rămân

Published

on

Raluca Țurcan a anunțat astăzu că salariul minim va crește cu doar 70 de lei ajungând la suma de 2 300 de lei.

Raluca Țurcan, ministrul muncii, se laudă cu această mare reușită pe pagina personală de facebook, deși discutăm de o bătaie de joc la adresa românilor.

În acest timp pensiile speciale se mențin deoarece campania electorală a trecut și nici un politician nu mai este interesat de ele. Au avut grijă PSD, PNL și USR să numească la curtea constituțională oamenii lor care de fiecare dată joacă teatru în aceeași piesă și întorc când este nevoie proiectele de lege aprobate.

Și ce să vedeți: Raluca Țurcan cere solidaritate de la români și cere ca noi să înțelegem că nu sunt bani să creștem salariul minim mai sus de 2 300 de lei. Dar ce să vezi, Țurcan susține aceste afirmații din poziția de ministru cu un salariu de câteva mii de euro, peste care mai primește și de la parlament ceva bani.

Dar de ce nu cere Țurcan solidaritate de la parlamentari și să le impună salarii mai mici? Pentru că totul este o mare vrăjeală… să ceri solidaritate de la câteva mii de euro pentru cei care cu greu trăiesc de pe o zi pe alta, asta este culmea vrăjelii.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO