Connect with us

EDITORIAL

Prognosis: negative

Published

on

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Peste mai puţin de o săptămână vom avea din nou alegeri. Parlamentare. Şi tot în regim de alertă, cu măşti, distanţare fizică, spălare de mâini şi de creiere. Scriu „spălare de creiere” fiindcă toţi politicienii se întrec în populisme electorale care nu doar jignesc bunul simţ şi fracturează logica, dar contrazic flagrant inclusiv declaraţiile lor anterioare.

Iresponsabile, partidele anunţă viitoare majorări semnificative de salarii, pensii şi alte venituri, dar nu spun nimic despre obligativitatea de a corobora aceste creşteri cu puterea economiei, productivitatea muncii sau numărul de angajaţi din zona privată. Ori cu diminuarea semnificativă a tunurilor financiare date de băieţii deştepţi în relaţia cu statul.

Sigure pe ele, partidele promit o infrastructură modernă, dar este suficient să mergi o singură dată cu trenul ca să vomiţi o săptămână peste programele politice. Nu doar că viteza trenurilor e mai mică decât în urmă cu un secol, dar condiţiile de transport sunt mizerabile, gările sunt insalubre, multe dintre ele fiind transformate în sălaşe pentru tot felul de indivizi răpănoşi. Dacă mai adăugăm bălăriile crescute între şine şi gunoaiele aruncate de-a lungul terasamentului – am văzut odată nişte veceuri sparte laolaltă cu câteva calculatoare găurite – ai în faţă tabloul complet al unui sector de mare importanţă economică adus în stare de faliment greţos chiar de către politicieni. Auzi, Băsescule? Dar tu, Şova? Orban? Aţi fost miniştri ai transporturilor!

În discursuri sforăitoare, partidele promit purcoaie de euro pentru educaţie, dar nu văd că jumătate dintre dascăli sunt incompetenţi şi complet depăşiţi de vremuri. Primit iniţial cu bucurie de majoritatea profesorilor, pentru că garanta un spor de lejeritate, programul de şcoală on-line a fost rapid recuzat. De ce? Filmate pe şestache de către elevii mai şmecheri, unele ore de curs arătau ca nişte veritabile comedii cu proşti, deoarece deconspirau lipsa oricărui talent pedagogic din partea unui număr impresionant de cadre didactice. Plus că nu-l mai poţi plesni prin ecranul laptopului pe şcolarul care te contrazice. Acum înţelegem de ce avem 40% dintre elevi analfabeţi funcţional – fiindcă 40% dintre profesori sunt analfabeţi din punct de vedere pedagogic!

Mimând îngrijorarea, partidele promit fonduri arhisuficiente pentru sănătate şi convoaie de medici în parlament, dar am aflat cu toţii că multe dintre marile vedete în halate albe care se perindă pe la televiziuni sunt nişte şpăgari fără ruşine. Ori indivizi lipsiţi de scrupule implicaţi în distribuirea unor medicamente ce nu şi-au dovedit eficacitatea, ci doar capacitatea de a genera profituri uriaşe pe seama bolnavilor.

Nu am auzit pe nimeni să declare răspicat că jumătate dintre bugetari trebuie daţi afară, că jumătate dintre comune trebuie desfiinţate, că valoarea unui salariu trebuie stabilită în funcţie de performanţele, nu de vârsta angajatului, că în fruntea celor mai importante instituţii ale statului trebuie aduşi cei mai valoroşi români nu secăturile din partide, că examenele pentru orice funcţie din stat trebuie să beneficieze de transparenţă maximă, dar şi de o atenţie specială din partea autorităţilor.

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Published

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

Continue Reading

EDITORIAL

S-a stabilit: salariul minim va crește cu doar 70 de lei, dar pensiile speciale rămân

Published

on

Raluca Țurcan a anunțat astăzu că salariul minim va crește cu doar 70 de lei ajungând la suma de 2 300 de lei.

Raluca Țurcan, ministrul muncii, se laudă cu această mare reușită pe pagina personală de facebook, deși discutăm de o bătaie de joc la adresa românilor.

În acest timp pensiile speciale se mențin deoarece campania electorală a trecut și nici un politician nu mai este interesat de ele. Au avut grijă PSD, PNL și USR să numească la curtea constituțională oamenii lor care de fiecare dată joacă teatru în aceeași piesă și întorc când este nevoie proiectele de lege aprobate.

Și ce să vedeți: Raluca Țurcan cere solidaritate de la români și cere ca noi să înțelegem că nu sunt bani să creștem salariul minim mai sus de 2 300 de lei. Dar ce să vezi, Țurcan susține aceste afirmații din poziția de ministru cu un salariu de câteva mii de euro, peste care mai primește și de la parlament ceva bani.

Dar de ce nu cere Țurcan solidaritate de la parlamentari și să le impună salarii mai mici? Pentru că totul este o mare vrăjeală… să ceri solidaritate de la câteva mii de euro pentru cei care cu greu trăiesc de pe o zi pe alta, asta este culmea vrăjelii.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO