Connect with us

ȘTIRI

Spitalul de Urgenta Suceava inclus in prima transa simbolica de vaccinare anti Covid

Published

on

Spitalul de Urgenta Suceava inclus in prima transa simbolica de vaccinare anti Covid

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este inclus pe lista primelor 10 spitale din România care vor primi vaccin anti-Covid în prima tranșă „simbolică” pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat, vineri, că aproximativ 37% din cadrele medicale s-au înscris pe lista celor care solicită vaccinarea în prima etapă. Conform informațiilor noastre, primii care vor fi vaccinați sunt angajații din secțiile de Boli Infecțioase, ATI, UPU, de la Ambulanță și de la SMURD, dar lucrurile vor fi stabilite abia luni după-amiază. De asemenea, încă nu se știe până acum unde va fi depozitat vaccinul care este destinat cadrelor medicale din Suceava și unde va fi centrul de vaccinare.Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat, vineri, că primele 10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în România cel mai probabil în perioada 26-31 decembrie vor fi distribuite în zece spitale din București și din țară.Centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin vor fi alocate celor 10 unități medicale de fază I: Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea” Baia Mare și  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Timișoara.Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C. De asemenea, conform autorităților, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator, care ar trebui să se încheie până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

 » sursa: https://www.monitorulsv.ro

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

ȘTIRI

Președintele A.U.R vorbește despre vaccin la emisiunea Subiectiv: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea…”

Published

on

Președintele A.U.R., George Simion invitat la emisiunea Subiectiv, din cadrul postului de televiziune Antena 3, a vorbit despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

George Simion, întrebat de prezentatorul Răzvan Dumitrescu dacă se va vaccina împotriva virusului, acesta a declarat următoarele: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea ca să fiu în primul val de vaccinare. Aștept să văd ce se întâmplă. Vad că în Israel merge bine, în Olanda nu a început, în Romania așa mai cu scârț, dar a început vaccinarea. Vom vedea.”

În ce nu aveți încredere? În autorități sau în serul respectiv?, a întrebat prezentatorul Razvan Dumitrescu?

”În efectele adverse. De obicei un vaccin se testează în 5, 10 ani. Acum s-a făcut totul pe repede înainte. S-ar putea să avem efecte adverse. Eu totodată fac parte dintr-o populație mai puțin afectată de acest virus. Am 34 de ani și sunt cu sănătatea din câte știu bine.”, a completat președintele A.U.R.

Sursă text: Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu

Sursă foto: pagina de Facebook – George Simion

Continue Reading

ȘTIRI

AUR cere deschiderea de urgență a școlilor. Adrian Axinia: este o catastrofă

Published

on

Deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia, cere deschiderea de urgență a școlilor în data de 8 februarie. Acesta consideră că Raed Arafat poartă întreaga răspundere pentru catastrofa sanitară și educațională în care ne aflăm, dar nimeni nu are curajul să îl tragă la răspundere:

„Suntem obligați să deschidem școlile cât mai repede, iar ele se pot deschide chiar și de mâine. Suntem într-o situația catastrofală cu sistemul de învățământ, situație pe care nu am întâlnit-o nici în caz de război.

Data de 8 februarie pentru a duce copiii înapoi pe băncile școlilor este una mai mult decât fezabilă.

Procesul educațional nu se poate desfășura online și acest sistem s-a dovedit un eșec. Nu doar calitatea învățământului are de suferit, dar sute de mii de copii nu au real acces la acest sistem și pentru ei școala nu s-a desfășurat sub nici o formă” declară deputatul AUR pe blogul său de pe curierulromanesc.ro .

Adrian Axinia acuză guvernul PSD-PNL să nu poate să se opună dictaturii impuse de Raed Arafat:

„Nimeni din acest guvern nu își asumă să treacă peste dictatura sanitară indusă de o persoană fără competențe în acest sens și vorbesc acum de Raed Arafat. Patronul sistemului medical românesc, sub a cărui conducere sistemul de ambulanță a fost prăbușit și spitalele au ajuns într-o stare deplorabilă, ține acum pe români în teroare și departe de școală.

Această mascaradă trebuie să se oprească cât mai curând, iar data de 8 februarie nu mai suferă amânare, deși s-ar putea și mai devreme să primim elevii în clase”.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO