Connect with us

EXTERNE

SUA: Arizona a certificat câştigarea alegerilor de către Joe Biden

Published

on

SUA: Arizona a certificat câştigarea alegerilor de către Joe Biden

Autorităţile din Arizona, un stat cheie în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, au certificat luni rezultatul votului, închizând o nouă portiţă juridică pentru preşedintele Donald Trump de a contesta rezultatul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, anunţă USA Today.

Este aşteptat ca şi statul Wisconsin să certifice rezultatul alegerilor în cursul zilei de luni, preşedintele ales Joe Biden fiind desemnat câştigător în ambele state. Secretarul general al Arizonei, Katie Hobbs, a certificat luni rezultatul alegerilor alături de guvernatorul statului, procurorul general al Arizonei şi judecătorul-şef al Curţii Supreme locale care au servit ca martori.

„În pofida unor provocări fără precedent locuitorii Arizonei şi-au făcut apariţia pentru democraţia noastră, fiecare alegător din Arizona are mulţumirile mele şi ar trebui să ştie că pot fi mândri de maniera în care a fost desfăşurată această alegere cu transparenţă, precizie şi corectitudine, în concordanţă cu legile şi procedurile electorale din Arizona, în pofida numeroaselor afirmaţii care susţin contrariul”, a afirmat Hobbs.

Pe lângă certificarea victoriei lui Biden a fost confirmată şi victoria democratului Mark Kelly, un fost astronaut NASA, în cursa pentru Senat din Arizona. Preşedintele comisiei electorale din Wisconsin, Ann Jacobs, a declarat ieri că intenţionează să certifice luni alegerile pentru a rezolva disputele legale mai rapid.

„Motivul pentru acest lucru este că echipa de campanie a lui Trump nu poate face apel până când nu sunt certificate”, a afirmat Jacobs. Este aşteptat ca echipa de avocaţi a lui Trump să conteste certificarea rezultatelor în ambele state. Trump a scris duminică pe Twitter că:

„Renumărarea din Wisconsin nu este despre găsirea de greşeli în numărătoare ci despre a găsi persoane care au votat ilegal iar acest caz va fi reluat după ce renumărarea este gata, luni sau marţi”. În Arizona rezultatul poate fi contestat în decurs de cinci zile după certificarea alegerilor. Echipa juridică a lui Trump a contestat rezultatul alegerilor în mai multe state însă fără succes până acum.

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

Continue Reading

EXTERNE

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Published

on

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a anunţat că până în prezent, jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin anti-COVID oferit de Pfizer/BioNtech. În acest context, prim-ministrul Marii Britanii este de părere că țara „va reveni la normal” anul viitor.

Cu toate acestea, Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID-19, descoperită pe teritoriul țării, se răspândește rapid, iar din această cauză ar putea apărea restricții și mai dure, odată cu creșterea infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații. Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină”, a precizat Vallance.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

EXTERNE

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Published

on

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat, luni seară, lista persoanelor propuse pentru funcțiile de miniștri în viitorul Guvern. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a fost validat pentru poziția de vicepremier.

Lista membrilor UDMR propuși pentru a face parte din viitorul Guvern este completată de Cseke Atilla pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Tanczos Barna pentru Mediu și Novak Eduard pentru Tineret și Sport.

„Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, au scris reprezentanții UDMR, luni seară, pe Facebook.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

EXTERNE

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Published

on

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă, au declarat pentru News.ro surse politiceConform surselor citate, Vlad Voiculescu ar urma să preia postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, renunţând la postul de consilier general. USR PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului, in locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil.

Pe poziţia a doua a şedinţei de luni a CGMB se află proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarilor municipiului Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în 6 decembrie, că ”angajamentul politic” privind alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar al Capitalei ”va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO