Connect with us

EDITORIAL

Un dezastru. Florin Cîțu este propunerea de premier a PNL-USR-UDMR! Iată cum și-au împărțit mandatele

Publicat

on

S-a ajuns la o soluție finală de premier și ea este bătută în cuie de alianța formată între PNL, USR și UDMR.

Varianta de premier propusă de alianță este Florin Cîțu, actual ministru de finanțe, cel responsabil de creșterea datoriti externe a României într-un ritm galopant.

Acesta a mai fost propus de două ori premier dar șansa nu i-a surâs la acel moment. Iată că acum i-a venit și rândul, dar nu se știe dacă va trece de parlament. Cine știe, poate că de această dată el va avea noroc și românii ghinion.

Un ziar din Vâlcea spune că actuala propunere de prim-ministru a luat nota 4 la examenul de treaptă și că locul său era la o școală profesională. Sigur că au intervenit pilele părinților și elevul a reușit să intre la un liceu.

Partidele politice și-au împărțit și funcțiile politice din guvernul României. PNL, USR și UDMR au pus mâna pe țară și acum se pregătesc să o sfâșie, mai exact să se aboneze la lucrările publice și bugetul țării.

Vom avea multe ministere, mai exact 18. Numărul a fost stabilit astfel încât toată lumea să fie mulțumită, mai puțin românii care vor trebui să plătească salarii pentru un număr impresionant de funcționari politici. Sigur că sunt multe ministere, dar și mulți sunt cei care sunt interesați de funcții publice de unde să distribuie banii românilor.

Președinția Senatului va fi preluată de către alianța USR-PLUS în timp ce președinția camerei deputaților va fi preluată de către PNL. Împărțeala pare frățească deși USR cu greu a reușit să treacă de 15%, cu mult sub declarațiile liderilor partidului înainte de alegeri. Au băgat coada între picioare și au acceptat doar șase ministere.

Pentru că fiecare politician român se visează cu o funcție mare și un salariu baban, guvernul nu va avea doar un premier ci și doi vicepremieri, adică un fel de persoane din umbră care vor să fie și ele acolo când este împărțită România. Normal nu ar fi fost nevoie de vicepremieri și dacă ne aducem aminte și Liviu Dragnea a dispus de această funcție. Cine știe, poate că unii politicieni doresc că calce pe urmele lui Dragnea și să aibă partea de aceleași beneficii.

Portofoliile USR PLUS sunt la Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare Inovare şi Digitalizare, Economie cu partea de antreprenoriat şi IMM. Gata, acum securiștii au pus mână pe principalul instrument prin care se pot apuca de poliție politică, așa cum făceau și părinții lor înainte de 1989 când prin justiție făceau execuții politice.

UDMR a pus mâna pe cel mai important minister: Ministerul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, Ministerul Sportului şi Tineretului. Este vorba despre un afront adus românilor, care s-au exprimat clar împotriva tăierilor ilegale de păduri, ori aceste ministere iată că sunt date din nou către cei vinovați de situația critică din țară.

Practic Ungaria s-a abonat la banii publici ai României.

Iată împărțeala pe ciolanul numit România:

PNL Premier – Florin Cîţu

Preşedinţia Camerei Deputaţilor Ministerul Apărării Ministerul de Externe Ministerul Finanţelor Publice Ministerul de Interne Ministerul Educaţiei Ministerul Energiei Ministerul Agriculturii,  Ministerul Culturii Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale  

USR-PLUS va avea un Vicepremier Preşedinţia Senatului Ministerul Justiţiei Ministerul Transporturilor Ministerul Sănătăţii Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Ministerul Economiei Ministerul Fondurilor Europene  

UDMR va avea un Vicepremier Ministerul Dezvoltării Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor Ministerul Tineretului şi Sportului.

citește

EDITORIAL

Secția specială trebuie să rămână: este necesar un control asupra abaterilor procurorilor și judecătorilor

Publicat

on

Utilizarea procurorilor și judecătorilor în bătălia politică a devenit o realitate curentă în România. Pare să fie o proastă moștenire a perioadei comuniste, când prin justiție imperiul comunist controla nomenclatura internă. Un procuror sau un judecător poate distruge o viață sau mai multe, însă nimic și nimeni nu îl poate trage la răspundere.

Rolul secției speciale este tocmai de acela de a reduce abaterile și erorile din zona justiției. Principiul separării puterilor în stat implică totuși și controlul puterilor în stat.

Nu se poate să avem procurori care să nu răspundă pentru faptele lor rele, nu putem avea judecători care să dea în continuare sentințe contrare principiilor de drept.

Dar este important ca această secție specială să funcționeze, să fie una reală, să nu devină chiar ea un instrument politic împotriva procurorilor și judecătorilor. Acest lucru ține însă de profesionalismul și seriozitatea celor de acolo, să nu avem doar o simplă mână care spală o altă mână iar românii să rămână cu problemele create.

citește

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Publicat

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

citește

EDITORIAL

Cuplul PNL-USR a dat comanda: școlile vor rămâne închise. Cine îi vrea proști pe români?

Publicat

on

Noul ministru al învățământului, Monica Cristina Anisie, a făcut marele anunț: școlile vor rămâne închise și nu se știe când acestea vor fi deschise. Da, ați auzit bine: nu se știe când vor fi deschise, deci nu au nici un plan în acest sens, nu au nici o idee.

Este însă bine că PNL și USR au știut foarte bine cum să își împartă funcțiile prin ministere și apoi în fiecare județ în parte. Când a fost vorba de cașcavalul public s-au grăbit să emită soluții. Apropo, în interiorul guvernului sau la sediile aglomerate ale partidelor politice nu se ia noul virus? Aveți cumva imunitate, v-ați vaccinat și noi, prostimea, nu știm acest lucru?

Expresia: cine îi vrea proști pe români, a devenit una de legendă. Școala online nu este deloc o școală ci o bătaie în joc în care unii se prefac că muncesc iar ceilalți se prefac că îi plătesc.

Când afli că un ministru al educației, adică Monica Cristina Anisie, nu are nici o ideea despre ce va urma, în condițiile în care ea este cea care ar fi trebuit să ia aceste decizii, te întristezi. Te întrebi uneori dacă ei știu că funcția de ministru implică decizii și responsabilități și nu doar să răspundă la comenzile de partid.

Școala se face pe băncile școlilor în toată Europa. Anglia va redeschide școlile începând cu data de 4 ianuarie o parte iar cealaltă pe 11 ianuarie, în funcție de particularitățile fiecărei provincii în parte.

citește

Trending

Un produs RO365.RO