Connect with us

EXTERNE

Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi aprobat în UE pe 23 decembrie

Published

on

Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi aprobat în UE pe 23 decembrie

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a primului vaccin anti-COVID-19, a dezvăluit marţi o sursă guvernamentală din Germania, iar Uniunea Europeană va putea astfel să ajungă din urmă Marea Britanie şi Statele Unite, unde campaniile de imunizare sunt deja în plină desfăşurare, informează Reuters şi AFP.“Da, EMA va termina analiza pe 23 decembrie”, a declarat sursa, referindu-se la procedura de evaluare a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, că speră ca aprobarea în Uniunea Europeană a acestui vaccin să se producă înainte de Crăciun, pentru ca primele inoculări să poată fi realizate înainte de sfârşitul anului 2020.

EMA a anunţat la începutul lunii decembrie că intenţionează să emită un aviz pentru vaccinul Pfizer-BioNTech până pe 29 decembrie şi un alt aviz pentru vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna până pe 12 ianuarie.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state.

Un purtătoare de cuvânt de la EMA a reiterat că această organizaţie se va pronunţa în privinţa vaccinului Pfizer cel mai târziu pe 29 decembrie, după ce va termina de analizat datele necesare în vederea comercializării condiţionate a acestui produs în cadrul UE.

Reprezentanţii BioNTech nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA.

Cotidianul german Bild, citând surse din guvernul Germaniei şi din Comisia Europeană, a anunţat marţi că un aviz pozitiv al EMA va fi anunţat pe 23 decembrie. Acelaşi cotidian german afirmă că 26 decembrie este o posibilă dată de lansare a campaniei de vaccinare în Germania.

Tot marţi, Guvernul german a aflat de la Comisia Europeană că ziua de 23 decembrie a fost aleasă ca dată la care EMA îşi va anunţa recomandările despre vaccinul Pfizer-BioNTech, potrivit unei surse guvernamentale germane, relatează Reuters.

Un aviz pozitiv din partea EMA este necesar pentru ca vaccinările să poată să înceapă în toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Potrivit AFP, guvernul german este nerăbdător din cauza timpului prea lung pe care şi-l acordă EMA pentru a aproba vaccinul Pfizer, deja utilizat în mai multe ţări.

Cotidianul Bild afirmă că Germania, care se confruntă cu un al doilea val sever de infectări, face presiuni de culise asupra EMA şi UE pentru a accelera autorizarea vaccinului.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, deliberează în prezent pentru autorizarea mai multor vaccinuri anti-COVID-19. EMA a fost victima unui atac cibernetic săptămâna trecută, în urma căruia documentele sale conţinând datele aferente vaccinului Pfizer-BioNTech au fost piratate. AGERPRES

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

EXTERNE

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Published

on

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a anunţat că până în prezent, jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin anti-COVID oferit de Pfizer/BioNtech. În acest context, prim-ministrul Marii Britanii este de părere că țara „va reveni la normal” anul viitor.

Cu toate acestea, Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID-19, descoperită pe teritoriul țării, se răspândește rapid, iar din această cauză ar putea apărea restricții și mai dure, odată cu creșterea infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații. Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină”, a precizat Vallance.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

EXTERNE

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Published

on

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat, luni seară, lista persoanelor propuse pentru funcțiile de miniștri în viitorul Guvern. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a fost validat pentru poziția de vicepremier.

Lista membrilor UDMR propuși pentru a face parte din viitorul Guvern este completată de Cseke Atilla pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Tanczos Barna pentru Mediu și Novak Eduard pentru Tineret și Sport.

„Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, au scris reprezentanții UDMR, luni seară, pe Facebook.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

EXTERNE

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Published

on

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă, au declarat pentru News.ro surse politiceConform surselor citate, Vlad Voiculescu ar urma să preia postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, renunţând la postul de consilier general. USR PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului, in locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil.

Pe poziţia a doua a şedinţei de luni a CGMB se află proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarilor municipiului Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în 6 decembrie, că ”angajamentul politic” privind alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar al Capitalei ”va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO