Connect with us

ȘTIRI

Varianta de coronavirus detectată în Regatul Unit este mult mai „contagioasă cu 50% până la 74%”, potrivit unui studiu | .News

Published

on

Varianta de coronavirus detectată în Regatul Unit este mult mai „contagioasă cu 50% până la 74%”, potrivit unui studiu | .News

Coronavirus, CDC, posibil vaccin pana la finalul anuluiCovid-19 / sursa: site CDC

Noua variantă a coronavirusului detectată în Regatul Unit este mult mai „contagioasă cu 50% până la 74%”, potrivit unui studiu publicat online joi, care este îngrijorat de posibilele consecințe asupra numărului de decese și spitalizări legate de Covid- 19 peste Canal, potrivit AFP.

„Pe baza datelor preliminare disponibile”, studiul concluzionează că varianta Sars-Cov-2 suspectată a fi la originea creșterii accentuate a numărului de cazuri din sud-estul Angliei în ultimile săptămâni „ar putea fi cu 50% până la 74% mai transmisibilă” (56% în medie în cele trei regiuni în cauză) decât tulpinile de până acum în circulație, rezumă unul dintre autori, Nick Davies, biolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Această estimare, care nu a fost încă publicată într-o revistă științifică sau analizată de experți independenți, este în concordanță cu estimarea de „50% până la 70%” prezentată luni la o conferință de presă de alți cercetători, membri din grupul care sfătuiește guvernul britanic cu privire la virusurile respiratorii emergente, NERVTAG.

Primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, menționase încă din weekendul trecut o contagiozitate mai mare de 70%, iar autoritățile britanice au transmis Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) estimarea unei transmisii care a crescut de la 40% la 70%, pe baza datelor preliminare din secvențierea genomului virusurilor colectate în Londra și sud-estul țării.

Detectată pentru prima dată în septembrie în Marea Britanie, această variantă numită VOC 202012/01 are 22 de mutații pe genomul său. Unul în special, numit N501Y, este situat la nivelul proteinei spike a coronavirusului, un punct de pe suprafața acestuia care îi permite să se atașeze la celulele umane pentru a le pătrunde, jucând astfel un rol cheie în infectie virala.

 » sursa: https://punct.news/

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

ȘTIRI

Președintele A.U.R vorbește despre vaccin la emisiunea Subiectiv: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea…”

Published

on

Președintele A.U.R., George Simion invitat la emisiunea Subiectiv, din cadrul postului de televiziune Antena 3, a vorbit despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

George Simion, întrebat de prezentatorul Răzvan Dumitrescu dacă se va vaccina împotriva virusului, acesta a declarat următoarele: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea ca să fiu în primul val de vaccinare. Aștept să văd ce se întâmplă. Vad că în Israel merge bine, în Olanda nu a început, în Romania așa mai cu scârț, dar a început vaccinarea. Vom vedea.”

În ce nu aveți încredere? În autorități sau în serul respectiv?, a întrebat prezentatorul Razvan Dumitrescu?

”În efectele adverse. De obicei un vaccin se testează în 5, 10 ani. Acum s-a făcut totul pe repede înainte. S-ar putea să avem efecte adverse. Eu totodată fac parte dintr-o populație mai puțin afectată de acest virus. Am 34 de ani și sunt cu sănătatea din câte știu bine.”, a completat președintele A.U.R.

Sursă text: Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu

Sursă foto: pagina de Facebook – George Simion

Continue Reading

ȘTIRI

AUR cere deschiderea de urgență a școlilor. Adrian Axinia: este o catastrofă

Published

on

Deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia, cere deschiderea de urgență a școlilor în data de 8 februarie. Acesta consideră că Raed Arafat poartă întreaga răspundere pentru catastrofa sanitară și educațională în care ne aflăm, dar nimeni nu are curajul să îl tragă la răspundere:

„Suntem obligați să deschidem școlile cât mai repede, iar ele se pot deschide chiar și de mâine. Suntem într-o situația catastrofală cu sistemul de învățământ, situație pe care nu am întâlnit-o nici în caz de război.

Data de 8 februarie pentru a duce copiii înapoi pe băncile școlilor este una mai mult decât fezabilă.

Procesul educațional nu se poate desfășura online și acest sistem s-a dovedit un eșec. Nu doar calitatea învățământului are de suferit, dar sute de mii de copii nu au real acces la acest sistem și pentru ei școala nu s-a desfășurat sub nici o formă” declară deputatul AUR pe blogul său de pe curierulromanesc.ro .

Adrian Axinia acuză guvernul PSD-PNL să nu poate să se opună dictaturii impuse de Raed Arafat:

„Nimeni din acest guvern nu își asumă să treacă peste dictatura sanitară indusă de o persoană fără competențe în acest sens și vorbesc acum de Raed Arafat. Patronul sistemului medical românesc, sub a cărui conducere sistemul de ambulanță a fost prăbușit și spitalele au ajuns într-o stare deplorabilă, ține acum pe români în teroare și departe de școală.

Această mascaradă trebuie să se oprească cât mai curând, iar data de 8 februarie nu mai suferă amânare, deși s-ar putea și mai devreme să primim elevii în clase”.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO