Connect with us

EXTERNE

VIDEO Misteriosul monolit din Utah a fost dezmembrat și evacuat cu o roabă

Publicat

on

VIDEO Misteriosul monolit din Utah a fost dezmembrat și evacuat cu o roabă

Nu se știe în continuare cum a apărut misteriosul monolit de metal în deșertul Utah, dar dispariția sa recentă pare să fi fost elucidată, și extratereștrii nu au nicio legătură cu evenimentul, scrie AFP.

Marți au fost difuzate pe internet imagini în care patru bărbați au dezmembrat noaptea straniul monolit care a stârnit atenția întregii lumi, născând cele mai ciudate speculații legate de originea sa.

Fotograful Ross Bernards, care se afla în zona monolitului vineri seara, a descris pe Instagram scena la care a fost martor: patru bărbați doboară monolitul de peste 3,5 m înălțime și-l demontează, înainte de a-l transporta cu roaba spre o destinație necunoscută.

„De asta nu lași gunoaie în deșert”, a afirmat unul dintre bărbații care au înlăturat monolitul, potrivit lui Bernards.

După publicarea fotografiilor, un adept al sporturilor extreme, Andy Lewis, 34 de ani, a publicat pe YouTube un video cu titlul „Am înlăturat monolitul din Utah”. Înregistrarea video prezintă imagini similare cu cele publicate de Ross Bernards, cu obeliscul evacuat cu o roabă, dar fără a oferi explicații suplimentare.

Obiectul de metal a fost descoperit la jumătatea lunii noiembrie în deșertul Utah de către funcționari locali care survolau zona în cutare de mufloni.

Anunțul acestei descoperiri s-a viralizat rapid pe internet, mulți invocând similitudini cu straniile monolite extraterestre care au accelerat progresul umanității în clasicul film SF „2001, Odiseea spațială”, un film regizat de Stanley Kubrick după un roman al lui Arthur C. Clarke.

Unii observatori au notat asemănarea cu operele avangardiste ale lui John McCracken, sculptor american care a locuit o perioadă în statul vecin New Mexico și a murit în 2011.

Autoritățile au refuzat să precizeze locația monolitului, pentru a nu atrage mulțimi de curioși, dar în mediul online a început rapid o cursă pentru stabilirea locației, pe baza formațiunilor geologice din jur.

Locația a fost descoperită rapid și zeci de persoane au mers pentru a vedea monolitul, punând în pericol un sit natural și lăsând în urmă numeroase deșeuri, potrivit autorităților.

Dispariția obiectului a fost constatată sâmbătă.

Sursa: hotnews.ro

 » Citește mai mult direct de la sursă. Apasă aici.

citește

EXTERNE

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Publicat

on

Premierul Marii Britanii: „Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal”

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a anunţat că până în prezent, jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin anti-COVID oferit de Pfizer/BioNtech. În acest context, prim-ministrul Marii Britanii este de părere că țara „va reveni la normal” anul viitor.

Cu toate acestea, Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID-19, descoperită pe teritoriul țării, se răspândește rapid, iar din această cauză ar putea apărea restricții și mai dure, odată cu creșterea infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații. Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină”, a precizat Vallance.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Publicat

on

UDMR a validat propunerile pentru viitorul Guvern. Cine va fi la Dezvoltare, Mediu și Sport

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat, luni seară, lista persoanelor propuse pentru funcțiile de miniștri în viitorul Guvern. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a fost validat pentru poziția de vicepremier.

Lista membrilor UDMR propuși pentru a face parte din viitorul Guvern este completată de Cseke Atilla pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Tanczos Barna pentru Mediu și Novak Eduard pentru Tineret și Sport.

„Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, au scris reprezentanții UDMR, luni seară, pe Facebook.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

EXTERNE

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Publicat

on

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă, au declarat pentru News.ro surse politiceConform surselor citate, Vlad Voiculescu ar urma să preia postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, renunţând la postul de consilier general. USR PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului, in locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil.

Pe poziţia a doua a şedinţei de luni a CGMB se află proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarilor municipiului Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în 6 decembrie, că ”angajamentul politic” privind alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar al Capitalei ”va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

 » sursa: www.ziaruldeiasi.ro

citește

Trending

Un produs RO365.RO