Connect with us

ȘTIRI

VIDEO Viitorul președinte american Joe Biden s-a vaccinat în public împotriva lui Covid-19 | .News

Published

on

VIDEO Viitorul președinte american Joe Biden s-a vaccinat în public împotriva lui Covid-19 | .News

Biden s-a vaccinatBiden s-a vaccinat

Președintele ales al SUA, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit prima doză de vaccin împotriva lui Covid-19, în direct, în fața camerelor de televiziune, potrivit AFP.

Injectarea vaccinului Pfizer, primul dintre cele două remedii deja autorizate în Statele Unite, a avut loc într-un spital din Newark, Delaware. Viitoarea doamnă americană Jill Biden a primit, de asemenea, prima doză de vaccin luni, conform echipei de tranziție.

„Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiți să li se administreze vaccinul atunci când acesta este disponibil, nu este nimic îngrijorător”, a spus viitorul președinte imediat după injecție.

El le-a mulțumit „oamenilor de știință și oamenilor care au făcut acest lucru posibil”, precum și „lucrătorilor de pe prima linie”. „Adevărați eroi”, a spus el, în timp ce, de asemenea, aduce un omagiu administrației externe a lui Donald Trump pentru contribuția sa la dezvoltarea vaccinurilor.

Viitorul vicepreședinte Kamala Harris va fi vaccinat săptămâna viitoare, a declarat vineri echipa de tranziție.

Joe Biden va fi cel mai în vârstă președinte american din istorie când va prelua funcția pe 20 ianuarie. Până atunci ar fi trebuit să primească a doua doză de vaccin necesară pentru a acorda imunitate.

Democratul, care a arătat în timpul campaniei sale și de la alegerile sale din noiembrie un respect strict pentru regulile de sănătate, a promis că va face din lupta împotriva pandemiei prima prioritate, cu o campanie de vaccinare fără precedent, dar și o apărare viguroasă a portului măștii.

Vicepreședintele ieșit Mike Pence a fost vaccinat vineri, tot în public, alături de mai mulți lideri de rang înalt din Congresul SUA. Pe de altă parte, Donald Trump, aflat în funcție până pe 20 ianuarie, nu a anunțat încă o dată pentru vaccinarea sa. » sursa: https://punct.news/

Continue Reading

EDITORIAL

Parlamentarii se vaccinează în al doilea val, înaintea majorității românilor

Published

on

Parlamentarii români se vor vaccina în perioada imediat următoare, făcând parte din următorul val în care această procedură se va aplica în România.

Dacă primul val s-a referit la cadrele medicale, la persoanele cu risc ridicat sau cu o expunere mare, în al doilea val au fost incluși parlamentarii români, alături de guvernanți și de președintele țării.

Sunt acești politicieni mai importanți decât majoritatea românilor? Cu siguranță că nu, dar pe lângă pensii speciale acum vor avea și un tratament preferențial în fața bolii.

Administrația parlamentului României a anunțat deja senatorii și deputații despre acest drept și li s-a cerut să precizeze dacă doresc să se vaccineze în valul doi, așa cum li se oferă acest drept.

Continue Reading

ȘTIRI

Președintele A.U.R vorbește despre vaccin la emisiunea Subiectiv: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea…”

Published

on

Președintele A.U.R., George Simion invitat la emisiunea Subiectiv, din cadrul postului de televiziune Antena 3, a vorbit despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

George Simion, întrebat de prezentatorul Răzvan Dumitrescu dacă se va vaccina împotriva virusului, acesta a declarat următoarele: „Încă nu mi s-a câștigat încrederea ca să fiu în primul val de vaccinare. Aștept să văd ce se întâmplă. Vad că în Israel merge bine, în Olanda nu a început, în Romania așa mai cu scârț, dar a început vaccinarea. Vom vedea.”

În ce nu aveți încredere? În autorități sau în serul respectiv?, a întrebat prezentatorul Razvan Dumitrescu?

”În efectele adverse. De obicei un vaccin se testează în 5, 10 ani. Acum s-a făcut totul pe repede înainte. S-ar putea să avem efecte adverse. Eu totodată fac parte dintr-o populație mai puțin afectată de acest virus. Am 34 de ani și sunt cu sănătatea din câte știu bine.”, a completat președintele A.U.R.

Sursă text: Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu

Sursă foto: pagina de Facebook – George Simion

Continue Reading

ȘTIRI

AUR cere deschiderea de urgență a școlilor. Adrian Axinia: este o catastrofă

Published

on

Deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia, cere deschiderea de urgență a școlilor în data de 8 februarie. Acesta consideră că Raed Arafat poartă întreaga răspundere pentru catastrofa sanitară și educațională în care ne aflăm, dar nimeni nu are curajul să îl tragă la răspundere:

„Suntem obligați să deschidem școlile cât mai repede, iar ele se pot deschide chiar și de mâine. Suntem într-o situația catastrofală cu sistemul de învățământ, situație pe care nu am întâlnit-o nici în caz de război.

Data de 8 februarie pentru a duce copiii înapoi pe băncile școlilor este una mai mult decât fezabilă.

Procesul educațional nu se poate desfășura online și acest sistem s-a dovedit un eșec. Nu doar calitatea învățământului are de suferit, dar sute de mii de copii nu au real acces la acest sistem și pentru ei școala nu s-a desfășurat sub nici o formă” declară deputatul AUR pe blogul său de pe curierulromanesc.ro .

Adrian Axinia acuză guvernul PSD-PNL să nu poate să se opună dictaturii impuse de Raed Arafat:

„Nimeni din acest guvern nu își asumă să treacă peste dictatura sanitară indusă de o persoană fără competențe în acest sens și vorbesc acum de Raed Arafat. Patronul sistemului medical românesc, sub a cărui conducere sistemul de ambulanță a fost prăbușit și spitalele au ajuns într-o stare deplorabilă, ține acum pe români în teroare și departe de școală.

Această mascaradă trebuie să se oprească cât mai curând, iar data de 8 februarie nu mai suferă amânare, deși s-ar putea și mai devreme să primim elevii în clase”.

Continue Reading

Trending

Un produs RO365.RO